Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 09:26 - Резултати с лекота – Териса Ромейн
Автор: anhira Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
1



Свършете черната работа, за да получите резултат без усилие

Малко хора са програмирани или обучени да постигат успехи и изобилие с лекота. Вместо това ни казват “За да успееш, трябва много да се трудиш”, “Животът е борба” и “Нищо не е лесно”. Повечето от нас приемат тези вярвания, вместо да ги подложат на проверка, в резултат на което харчим маса време и сили в борба и яко бачкане, за да постигнем успеха и изобилието, което заслужаваме. Ако не сте приели тези вярвания, вероятно сте се бунтували и сте търсили “лесния път” към мечтите си – обикновено без успех. Откриването на "лесния път" не е същото като достигането с лекота на все по-високи нива на успех и изобилие.

Универсален принцип на изобилието е “вътрешното създава външното”. По-конкретно: това, което е вътре в нас, създава нашите външни обстоятелства. Това е нещо като научна формула. Например, стремите се към резидуален доход 5000 $/месец (външен резултат). Според тази формула, първо трябва вътрешно да се програмирате за такъв доход. Докато не направите това, няма да постигнете желания резултат – или ще го постигнете, но само временно, с големи борби и усилия, и няма да можете да го поддържате постоянно.

Борба с термостата
Представете си, че термостатът на климатичната инсталация в дома ви е поставен на 0 градуса, но вие не знаете това (или се досещате, но не знаете къде е контролното табло и как да го пренастроите). Външният резултат от това е, че започвате да мръзнете. Какво ще направите? Ще се облечете по-дебело, а ако това не помогне, ще включите готварската печка, и даже ще напалите огън в камината. Но каквото и да направите, няма полза, защото термостатът е нагласен на 0 градуса. Всеки път, когато се опитате да стоплите къщата над нулата, термостатът се включва и започва да охлажда. И никакво яко бачане, борба и напрягане не помагат. Пълна фрустрация!

Термостатът на вашето изобилие
Всеки човек има "вътрешен термостат", който работи на същия принцип. Той се състои от съзнателни и подсъзнателни мисли и емоции, вярвания и очаквания. Колкото и здравата да бачкаме, и колкото и нови неща да опитваме, докато не променим настройката на вътрешния си термостат, не можем да подобрим външните си резултати (или поне не трайно).

Външните резултати автоматично отразяват вътрешната нагласа – и то с лекота. Само тогава, когато се опитваме да постигнем външни резултати, които не съответстват на вътрешната ни нагласа, започват трудностите. И повечето от нас гледат на тези "външни" трудности като на нещо нормално, без да си дават сметка, че те са всъщност вътрешни – т.е. свързани с нашата вътрешна нагласа.

Да вземем същия пример от 5000 $/месец. За да постигнем този доход от мрежата си, започваме да се трудим – пращаме и-мейли, звъним по телефона, правим срещи, презентации, обучения и т.н. Забележете: полагайки всичките тези усилия, ние насочваме енергията си към външни неща. А би трябвало преди това (или заедно с това) да сме настроили вътрешните си мисли, чувства, вярвания и очаквания за резултата, който целят външните ни действия. Ако това не стане, все едно какво правим – то е просто като да навличаме дебели дрехи и да стоим на студа.

Време е да препрограмираме своя термостат
Колкото и да са ценни външните ни действия, истинският въпрос е: какви действия предприемаме, за да препрограмираме вътрешната си нагласа? Знаем ли как да променим вътрешните си настройки, за да можем винаги, всеки месец с лекота да получаваме тези 5000$? Знаем ли даже какви са вътрешните ни настройки? Влагаме ли достатъчо време и енергия, за да ги опознаем и променим?

Не винаги е лесно да разпознаем, осъзнаем и препрограмираме всички ограничаващи или саботиращи вътрешни вярвания. Особено в самото начало това може да е голямо предизвикателство и изключително труден, даже болезнен процес, който изисква от нас много работа. Иронията е там, че само след като свършим тази черна работа, външните ни действия започват да водят с лекота към желаните външни резултати.

Може би вярвате, че вече сте свършили с вътрешното си препрограмиране. Може би и вие като мен вече сте минали през много програми и семинари за личностно развитие. Ако това е така, ето как да оцените дали сте успели да се пренастроите вътрешно: гледайте външните си резултати, особено финансовите. Питам ви, имате ли тези резидуални 5000 $/месец, които искате? Ако не, това е сигурен знак, че още не сте се препрограмирали докрай вътрешно. Много е просто – вътрешното създава външното. И ако има някакъв външен резултат, към който се стремите и отдавна се мъчите да постигнете, може би е време да свършите “черната работа”, състояща се във вътрешно осъзнаване и трансформация. Като направите това, най-сетне ще можете да постигнете външните резултати, които желаете. Нещо повече – ще правите това с лекота!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anhira
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67452
Постинги: 28
Коментари: 3
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930