Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 09:10 - Проследяването: Какво можем да контролираме и какво – не
Автор: anhira Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.12.2013 09:12


от Тод Фалконе

“Не мога да ги накарам да вдигнат телефона, като им се обадя за проследяване” – това се случва често на всички мрежари. Не се вкисвайте, това е част от играта. Всички имаме емоции и е нормално настроението ни да се влияе от тях – но не е нужно те да пречат на бизнеса.

Тристранен телефонен разговор: ако се включи експерт, ваш спонсор с авторитет, кандидатът може да се отнесе по-сериозно към възможността и вероятно ще прочете това, което предлагате.

Потвърждаване: ако сте дали информация за домашно, питайте колко време им трябва за да я прегледат. Ако ги пратите на вебсайт, кажете, че ще се обадите след час. Колкото по-скоро се свържете повторно с тях, толкова по-добре. Накарайте ги сами да ви кажат кога ще са готови за повторен разговор, а после уговорете среща. Ако ви кажат, че до утре сутрин ще са прочели всичко, дайте им да изберат от 2 възможности за среща: преди обяд или следобед. Като изберат следобед, пак им дайте 2 възможности – в 4 или в 6 ч., нека пак те изберат. Непременно се уверете, че са ви записали в графика си.

Предайте им отговорността: оставете им телефонния си номер и ги накарайте да го повторят. Кажете, че сте много заети и ги помолете: "Ако нещо се случи и не можеш да дойдеш, непременно ще ме предупредиш, за да сложа друг на твое място, нали?" Ако след това им звъннете и те не ви се обадят, не ги търсете повече.

Бъдете точни: това е признак за професионализъм. Не идвайте 15 минути по-рано или 5 минути по-късно.

Не преследвайте: даже и да сте много развълнувани от възможността да ги включите, преследването не дава резултат. Това е бизнес за доброволци. Важното е да говорите с достатъчно хора. Тези, които искат, сами ще се включат.

Не драматизирайте: колкото и добре да сте направили всичко, някои хора няма да се появят на втората среща – това е част от бизнеса, даже ако сте супер добри. Продължете напред. Намерете някой друг. Не си струва да се разстройвате заради някой, който не държи на думата си.

Просто продължете да търсите! За да се включат, повечето хора се нуждаят от няколко разговора. Дайте най-доброто от себе си – това е всичко, което зависи от вас. Помолете ги да прегледат информацията, уговорете се кога да се срещнете пак, кажете им да ви се обадят, ако са възпрепятствани. Ако дойдат, значи се интересуват, ако не дойдат, значи не е за тях (засега). Заинтересованите хора идват, когато са обещали, или поне се обаждат да се уговорите за друго време. Бъдете професионалисти, давайте всичко от себе си, но не преследвайте. Помнете, че винаги има хора, които търсят начин да подобрят живота си. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anhira
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67464
Постинги: 28
Коментари: 3
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930