Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 08:56 - Основите на занаята – Боб Бърг
Автор: anhira Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1228 Коментари: 0 Гласове:
1



Колкото и да са оригинални и неповторими, всички звезди в МЛМ са построили своите многохилядни организации с помощта на едни и същи основни действия: направили са списък от хора и постоянно са добавяли нови имена към него, търсили са нови кандидати, мрежували са, обаждали са се, канили са хора, правили са презентации, проследявали са, чели са нужните книги, слушали са касети с обучение и са присъствали на всички големи събития на компанията си.

Основните принципи и правила са ключ към успеха във всяка област. Те не са единственият ключ – понякога елегантен ход, нетрадиционен подход, творческо мислене или човешка топлота могат да отличат добрия от великия. Но в типичния случай постоянният успех идва при тези, които всеки ден правят правилно най-простите основни неща! В изкуството на положителното убеждаване и най-модерните и авангардни техники, които биха накарали човек да направи нещо, което иначе не би направил, просто не действат – освен ако не са базирани на основните правила на занаята. Ето кои са те:

Нагласа: настройте се за това, че вселената се отнася приятелски към вашите желания, че хората са добри и ако им дадете възможност, с удоволствие ще помогнат на такъв готин човек като вас – т.е., човек с подходящи очаквания.

Очаквания: очаквайте, че хората са готови да ви помогнат. Търсете решенията, а не проблемите. Наивно е да се опитвате да промените другите хора – работете върху себе си и собствената си нагласа, и това ще ви помогне да гледате на другите по новому. И тогава те също ще започнат да реагират различно – каквото повикало, такова се обадило.

Учтивост: това ви отделя от масата на простолюдието, защото повечето хора се отнасят към другите така, все едно те са длъжни да им кажат или дадат това, което им трябва. Никой на никого не е длъжен да помага – бъдете коректни! От вас зависи така да се обърнете към човека, че да му стане приятно и да поиска да ви помогне. Учтивостта е добро начало в тази посока.

Търпеливост: тъй като хората не са свикнали да живеят с идеята, че всеки проблем си има решение, може да ви трябва време, за да ги научите. Даже ако искате нещо веднага, пак трябва време. Това е в реда на нещата, и си струва времето и усилията ви.

Упоритост и постоянство: Зиг Зиглър го нарича “учтиво упорство” – нагласа, при която запазвате доброто си отношение и положителните си очаквания спрямо даден човек и неговите мотиви, оставате учтив и търпелив, и му показвате, че сте готови да постоянствате, докато заедно стигнете до правилните резултати. След като сте направили всичко, което трябва, просто кажете: ”Ако не можеш да направиш това, определено ще те разбера”. И оставете човека да реагира така, както реши.

Някога познавах едно момче, което бе цар на боулинга. Постоянно сваляше всички кегли с един удар. Попитах го как го прави, сигурно специално е тренирал първи удар? А той ми отвърна – не, нищо подобно, стремях се да сваля всичко, с толкова удара, с колкото трябва. Когато овладях това, постепенно другото се получи от само себе си...

Овладейте основните неща – майсторството ще дойде от само себе си. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anhira
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67195
Постинги: 28
Коментари: 3
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930