Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2013 09:06 - Изкуството на постепенното щракване
Автор: anhira Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 940 Коментари: 0 Гласове:
1



За нас като мрежари е много важно да слушаме внимателно кандидатите – какво искат, какво не искат, от какво се нуждаят, какво им липсва. Това “мрежово слушане” е съществено условие за формиране на всяко ново бизнес партньорство.

Когато предлагам на някого да се включи, аз винаги изследвам мечтите, целите и желанията му колкото се може по-точно. После с ръка очертавам въображаем кръг на масата и посочвам тези мечти като че ли те са там, пред нас. Тогава подчертавам следното: “Ще ти помогна да постигнеш това (пари, свободно време и т.н.), ако ти ми помогнеш да разширя нашата мрежа, като ме свържеш с други хора, които също имат свои мечти”.

Много важно е да оформим собствените си мечти – тогава ще видим, че постигането им е въпрос на (малко) работа и време. А когато сме ги определили, постепенно трябва да се приближаваме към тях, да ги докосваме от време на време. Например, ако искате да обикаляте океаните с яхта, първо трябва да обиколите езерото с лодка. Ако мечтата ви е да дарявате 1000 лв. на месец, започнете да дарявате с радост само по 100 лв. Ако искате да съберете екзотична менажерия, купете си костенурка и я кръстете така, че да ви напомня, че можете да осъществите мечтата си.

Като попитали Махариши дали просветлението идва постепенно, или като щракване (мигновено), той отговорил “постепенно щракване”. Същото е и с осъзнаване на вашето “защо”, вашите мотиви и мечти, заради които работите. Отпуснете се, потопете се постепенно във визията си, вкусете това, за което мечтаете, усетете нюансите, и ако трябва, променете мечтата си. Можете да дадете сили на вярата в способността си да творите мечтите си като започнете постепенно да се промъквате напред към мечтата. Осъществете я постепенно – страница по страница. Ако това ви се вижда твърде амбициозно – тогава дума по дума или буква по буква. Флиртувайте със своето “защо” – може и то да започне да флиртува с вас!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anhira
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 67196
Постинги: 28
Коментари: 3
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930